Kultura
0

Promocija knjige "Izgubljeni svijet" u Mediacentru

Sarajevo-x.com
Promocija knjige “Izgubljeni svijet” autora Gorana Todorovića zakazana je za 18. mart 2008. godine u Medacentru u Sarajevu, obavje

Nova knjiga putopisnih reportaža “Izgubljeni svijet”, novinara, pisca i humaniste Gorana Todorovića nastala je kao rezultat višegodisnjeg putovanja egzotičnim predjelima Latinske Amerike i Azije i otkriva čitaocu 14 neobičnih zemalja poput Perua, Burme, Nepala, Kube, Vietnama, Šri Lanke, Guyane, Hondurasa, Brazila, Haitija, Indonezije, Kambodže, Guatemale, Istočnog Timora.

Ona je istovremeno pustolovna i edukativna i upoznaje čitaoca sa mističnim podnebljima, bogatim kulturom, zanimljivim ljudima i običajima koje treba upoznati. Osim ličnog doživljaja autor donosi i veoma zanimljive dokumentarne podatke o egzotičnim krajevima, relativno malo poznatim ovdašnjoj publici.

Promotori knjige su: mr.sc. Senada Ćumurović, novinarka i direktorica BH radija 1 i Boro Kontić, novinar i direktor Madiacantra Sarajevo.

Pored prezentacije knjige, autor će prikazati i promotivni materijal iz svog nedavno snimljenog filmskog serijala koji, između ostalog, prikazuje predjele Kambodže, Indonezije, Istočnog Timora i Vijetnama. Ovaj je filmski serijal objedinjen pod istim nazivom kao i knjiga – “Izgubljeni svijet” – a emitirat će se na RTVBH 1 , počev od 1. aprila 2008., svakog utorka u terminu od 18:20 časova.