Kultura
0

Projekcija bečkih slika na Sydneyskoj operi

Klix.ba
Slavna građevina Sydneyske opere danas je mjesto dešavanja spektakularne projekcije u organizaciji bečke turističke zajednice "WienTourismus".

Krov Sydneyske opere poslužit će kao platno za projekciju bečkih motiva i poruka upućenih Australcima. Ova promocija je dio ovogodišnje turističke kampanje. Projekciju će putem linka visions.vienna.info moći da prate gledaoci širom svijeta.

Dok posjetioci unutar opere budu pratili koncert "Greatest Hits from Vienna" na kojem će Sydneyski simfonijski orkestar svirati kompozicije Mozzarta, Straussa, Beethovena i Schuberta, istovremeno će se na cijeloj površini impozantnog krova emitovati koncert u kombinaciji sa 3D animacijama sa motivima Beča.

"Svjetska muzika se susreće sa svjetskom arhitekturom. Ništa nije tako dojmljivo kao uspješna simbioza različitih umjetničkih pravaca na vrhunskom nivou, kao što će se u Sydneyju spojiti majstorska djela klasične muzike i markantna arhitektura. Korištenje moderne tehnologije simbolizuje vodeću ulogu Beča kao pametnog grada", izjavio je ovim povodom direktor WienTourismusa Norbert Kettner.

Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) dodijelila je 29. januara u Madridu 2. nagradu "Ulysses Award" u kategoriji "inovacije u javnoj politici i upravi" Gradu Beču za Turističku strategiju 2020.