Kultura
0

FOTO / Proglašeni pobjednici fotokonkursa "Eko oko"

ZEDA
Direktor Albe Muhamed Begagić uručuje nagradu Ilmi Hanalić
Direktor Albe Muhamed Begagić uručuje nagradu Ilmi Hanalić
Udruženje građana "Eko forum" Zenica proglasilo je danas pobjednike i dodijelilo nagrade autorima najboljih fotografija koje su učestvovale na nagradnom fotokonkursu "Eko oko", organiziranom povodom Međunarodnog dana saradnje, koji se u svijetu obilježava prve subote u julu.
Nagrađeni učesnici konkursa (Foto: ZEDA)
Nagrađeni učesnici konkursa (Foto: ZEDA)
Konkurs je organiziran u saradnji s generalnim sponzorom, firmom Alba Zenica, a pristigle su 22 fotografije sa motivima iz okruženja koji oslikavaju primjere dobre i loše ekološke osviještenosti građana, odnosno zajednice ili bilo koji drugi oblik narušavanja ili unaprjeđenja životnog okruženja.

Posjetioci Facebook profila Eko foruma najviše glasova dali su fotografiji Ilme Hanalić, kojoj je pripala novčana nagrada u iznosu 250 KM. Drugo mjesto i nagrada od 150 KM pripalo je Ajdinu Šabanoviću, dok je treće mjesto i novčanu nagradu od 100 KM osvojila Medina Čunjalo.

Organizatori s učesnicima
Organizatori s učesnicima
Organizatori su dodijelili i specijalna priznanja za najstarijeg - Mirsada Đulbića, te najmlađeg učesnika fotokonkursa - Farisa Trtka, kojima su pripale i novčane nagrade, a svim učesnicima konkursa dodijeljene su zahvalnice.