Kultura
0

Prljavo kazalište Sarajlijama obećalo dva sata dobrog rock and rolla

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sarajevskom Domu mladih, 18. maja u 21 sat održat će se koncert kultnog zagrebačkog rock and roll benda Prljavo kazalište, kojim će bend promovirati svoj posljednji album "Možda dogodine".

Koncert će biti na visokom produkcijskom nivou sa posebnim scenskim efektima, 25 kvadratih metara LED-a, ali i specijalnim gostima. Kao predgrupe će nastupiti sarajevski progressive rock bend The Last Location i poznati sarajevski dječiji hor Princess krofne.

"Prljavo kazalište je na turneji posljednjih šest mjeseci i bit će sve do januara naredne godine. Dosadašnji koncerti su bili dobri, a bend postoji sve dok je na putu. Do tada je u životu. Nadamo se da ćemo napraviti dobar koncert. Mi ćemo uraditi najbolje što možemo", rekao je Jasenko Houra, osnivač, gitarista i kompozitor Prljavog kazališta, na konferenciji za medije.

Houra je naglasio da je bend zapravo na samom početku turneje, jer je bilo teško organizovati koncerte tokom zime te da Sarajevo nije čekalo premijeru njihovog novog albuma ništa duže od ostalih gradova. Prije dva dana su svirali u Ljubljani, a do kraja godine će još jednom nastupiti u Sarajevu. Do Nove godine bi trebao izaći i box set sa neobjavljenim materijalima, a povodom 35 godina benda. "Bitno je da se bend potrudi za album, a onda ostaje da se vidi kako će ga publika prihvatiti", rekao je Houra.

"Prošlo je 35 godina i 14 albuma je iza nas, kao bend sa takvim stažom smo navikli svirati najupečatljivije stvari, ono na šta su ljudi navikli i što bend čini prepoznatljivim. Ovo je prilika i da se obrati pažnja na novi album. Obećavamo dva sata dobrog rock and rolla", rekao je Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta, i najavio naredni koncert u Sarajevu za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala.

Što se tiče daljih planova benda, čekaju ih koncerti u Orahovici i Osijeku te veliki open air koncert koji će prenositi televizija, a nakon čega putuju za Makedoniju. Što se tiče obilježavanja 35 godina djelovanja benda, Houra je naveo kako bi voljeli održati mali zatvoreni koncert u lokalu u kojem su i počeli svirati.

"Malo je bilo gužve na granici, malo se trenira pred Evropsku uniju, pa se put dosta rastegao. Bit će valjda danas vremena da malo prošetamo po Sarajevu, dok ovdje slažu light show i ostalo. Trebali bismo se naći i vidjeti sa nekim prijateljima. Vidjet ćemo gdje će nas već domaćini odvesti. Ne znam hoćemo li ići na ćevape. Nekako mi, s vremenom, sve više treba kafe i vode, a sve manje sam raspoložen za jelo", izjavio je Houra za Klix.ba.