Kultura
0

Prikazan Đurin "Traktor, ljubav i rock n' roll"

Sarajevo-x.com
U subotu uvečer u okviru Open Air programa 14. Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu Heineken prikazan je film "Traktor, ljubav i rock n' roll" reditelja Branka Đurića.

U prepunom kinu Heineken Open Air Sarajlije su mogle uživati u drugom dugometražnom igranom filmu Branka Đurića "Traktor, ljubav i rock n' roll", čija je radnja smještena u Sloveniji 60-tih godina. Glavne uloge u filmu odigrali su Branko Đurić i njegova supruga slovenska glumica Tanja Ribič, te Jaka Fon i Semka Sokolović Bertok, koja je početkom marta preminula u Zagrebu. Scenarij filma potpisuju Branko Đurić, Feri Lainšček i Miroslav Mandič.

Film obiluje crnim humorom, svojstvenom Branku Đuriću Đuri. Naime, pod očevim pritiskom, Silvija se iz Švicarske vraća u svoje selo u Sloveniji, da nađe sebi muža. Jedini gramofon u selu, a vjerovatno i jedina električna gitara u ruralnoj Sloveniji krajem šezdesetih, pripada Brezi. U pokušajima da osvoji njeno srce, on jedan lokalni narodni orkestar nagovori da ga prati dok Silviji svira rock’n’roll.

Projekciji filma prisustvovala je i ekipa filma, koja je nakon aplauza izašla na pozornicu i pozdravila sve prisutne, a Đurić se kratko obratio publici i zahvalio Festivalu i svima.