Ispunjena želja Emira Čizmića
12

Prikazan film "Neki drugi dan"

Sarajevo-x.com
U sklopu Sarajevo Film Festivala u subotu u kino kompleksu Cinema City održana je projekcija dokumentarnog filma "Neki drugi dan". Ovaj veoma potresni dokumentarni film govori o Emiru Čizmiću koji je obolio od karcinoma debelog crijeva.
U želji da ispriča svoju priču Emir Čizmić je uspio da ekranizuje izuzetno emocionalnu priču svoje borbe protiv opake bolesti. Emir Čizmić, nažalost, nije pobijedio rak, ali je uspio iza sebe ostaviti vrijedna djela koja pomažu drugima...

Prije projekcije filma prisutnima su se obratili direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, direktor farmaceutske kompanije Roche Adnan Filipović, te sin i supruga rahmetli Emira Čizmića Vedad i Violica Čizmić.

U veoma emotivnom govoru Vedad Čizmić je rekao da je ovo bitan dan za njega jer je velika želja njegovog oca bila da se ovaj film prikaže na SFF.

Promociju filma pomogli su SFF i Roche kako bi i na taj način doprinijeli borbi protiv ove opake bolesti. Također, priča Emira Čizmića potakla je čelnike SFF i Rochea da potpišu ugovor o partnerstvu, te da osnuju fondaciju "Želim život" koja će pomoći oboljelim od karcinoma.