Promocija u Sarajevu
0

"Prijestolonasljednikovićka" Safera Grbića na Sajmu knjige

Sarajevo-x.com
Nakon izdavanja druge knjige mladog bosanskohercegovačkog umjetnika Safera Grbića u izdavačkoj kući "Arte" Beograd i nakon održane promocije u Tešnju i Beogradu, Sajam knjige u Sarajevu ove godine sa nestrpljenjem je odlučio predstaviti knjigu "Prijestolonasljednikovićka" svojim posjetiocima.

Promocija "Prijestolonasljednikovićke" na Sajmu je zakazana u nedjelju, 24. aprila, u paviljonu Bosanske kuće, sa početkom u 12:30 sati.

Riječ je o zbirci pjesama koja je utemeljena na konceptu ženskog pisma, a koja govori o položaju žene u društvu kroz historijski privid ovozemaljske zbilje.

"Grbićeva stihozbirka u cjelini se može promatrati kao oda ženi, toj vječnoj misteriji, enigmi, zagonetki, tajni... 'Prijestolonasljednikovićka' može biti personifikacija svake žene ponaosob, njena pitanja, dileme, borbe, strahovi, čekanja, ratovi tobože za vlast, za krunu, se mogu doživljavati kao borba za onoga koga voli...", ističe Nura Bazdulj Hubijar.

Zbirka obuhvata 33 pjesme, recenziju Nure Bazdulj Hubijar i šest kritika književnih kritičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Amerike.

Po ovoj knjizi snimljeno je audio i videoizdanje za slijepe i slabovidne osobe,a prodajom knjiga autor podržava rad Fondacije "Cure", koja se bori za ženska prava u Bosni i Hercegovini.

Nakon ovoga vida promocije "Prijestolonasljednikovićke", autor priprema promociju u Travniku, te centralnu promociju u Sarajevu, koja će biti održana krajem maja.