SFF
1

Prijavite se na konkurs Punk cinema

FENA
Konkurs "Punk Cinema", program projekta Operacija kino otvoren je još dva dana.

SFF poziva mlade neafirmirane filmske autore da prijave svoje amaterske radove koji će u okviru Operacije kino biti prikazani na filmskom platnu.

Pravo prijave radova imaju svi mladi autori, pojedinci, ali i mladi koji su svoje radove realizirali u suradnji s lokalnom omladinskom organizacijom/centrom.

Riječ je o kratkim filmovima u trajanju do maksimalno sedam minuta. Operacija kino je projekat Obala Art Centra, kojim Sarajevo Film Festival produžava svoje trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu BiH.

Operacija kino distribuira filmski program svjetskih, europskih i domaćih art house hitova, koji nudi drugačije kino iskustvo, sa značajno raznovrsnijim programom i jačom vezom između filmske publike i filmskih autora.

Punk Cinema je programska cjelina u okviru Operacije Kino namijenjena mladim filmskim autorima. Zamišljena je tako, da se mladim autorima u suradnji sa lokalnim omladinskim organizacijama/centrima, ali i mladima koji nisu članovi neke organizacije, pruži prilika da svoje amaterske filmske uratke prikažu i široj javnosti na filmskom platnu.

Mladim autorima Operacija kino, osim prikazivanja njihovih radova na filmskom platnu, nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica koje imaju edukativni karakter, ali su i jedinstvena prilika da mladi autori razmijene svoja iskustva s ostalim mladim kolegama.

Prijave za učešće, kao i link za kratki film na nekom od video servisa (youtube/vimeo) dostaviti na e-mail: [email protected].

Radovi mogu biti poslani i u DVD formatu na adresu: Sarajevo Film Festival Operacija Kino Zelenih Beretki 12/1 71000 Sarajevo.

Rok za prijavu je 21. novembar, saopćeno je iz SFF-a.