Još nije kasno
0

Prijavite se na 4. Izložbu bh. strip autora

Sarajevo-x.com
Stripopeka, družba bh.crtača i čitača stripova, obavještava sve zainteresovane, sve strip crtače i ilustratore, da još uvijek nije kasno da pošalju svoje radove za učešće na 4. Izložbi bh. strip autora. Radove primaju do četvrtka, prvog aprila, stoga brzo posegnite u svoje crtaće mape i izvucite one najbolje radove koje ste napravili u protekle dvije godine, navodi se u poruci organizatora.

Pravo na učešće u ovoj izložbi imaju autori koji su državljani Bosne i Hercegovine, bez obzira na spol i starosnu dob, sa mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini i imaju radove koji ne vrijeđaju nikoga po bilo kakvoj osnovi.

Tehničke specifikacije za prijavu radova:

  • Rad može biti načinjen bilo kojom tradicionalnom ili digitalnom crtaćom tehnikom
  • Rad mora biti prijavljen u A4 ili A3 formatu
  • Na konkurs nam pošaljite skenirane (minimalno 300 dpi) ili kvalitetno kopirane radove (ne šaljite originalne radove, njih ne vraćamo)
  • Uz radove obavezno napišite ime i prezime, adresu stanovanja i kontakt telefon
  • Autori mogu prijaviti neograničen broj radova na konkurs (u odnosu na kvalitet istih kao i mogućnosti izložbenog prostora napraviti će se selekcija i izložiti najbolji)

Nepotpune ili tehnički neprikladne prijave koje ne budu odgovarale standardima izložbe neće biti uvažene.

Radove možete poslati na: Stripopeka (za četvrtu izložbu bh. stripa), Ivana Gorana Kovačića 12, 71.000 Sarajevo ili na e-mail [email protected].

Ukoliko su skenirani radovi isuviše "teški" možete ih dostaviti na CD-u na naznačenu adresu.

Konkurs je otvoren do 1. aprila 2011. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti organizatoru na telefon 062 692 478 ili putem elektronske pošte na adresu [email protected].