Fondacija Kriterion
0

Prijava radova na filmske susrete do 1. oktobra

FENA
Fondacija Kriterion Sarajevo obavijestila je danas sve zainteresirane mlade filmske autore, amatere i profesionalce iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Kosova da su do zatvaranja konkursa za prijavu radova na Kriterion kinoklub filmske susrete 2009. ostale još samo dvije sedmice.

Kriterion kinoklub filmski susreti 2009. bit će održani od 4. do 8. novembra u Sarajevu, saopćeno je iz Fondacije Kriterion.

Konkurs za prijavu radova otvoren je do 1. oktobra.

Fondacija Kriterion Sarajevo ove će godine drugi put organizirati spomenute filmske susrete, događaj festivalsko-edukativnog karaktera koji pruža priliku mladim neafirmiranim autorima iz BiH i regiona da prezentiraju svoje radove i stupe u kontakt s drugim kolegama autorima, profesionalcima i amaterima iz oblasti filma, kao i filmskom publikom.

Kriterion kinoklub filmski susreti predstavljaju jedinstven događaj te vrste u Sarajevu, BiH i regionu, a za cilj imaju kreiranje prve platforme za uspješnu buduću saradnju između mladih regionalnih autora.

Cjelokupan program filmskih susreta obuhvata filmske radionice, filmske projekcije te okrugle stolove/tribine.

O rezultatima konkursa svi prijavljeni autori će biti obaviješteni do 15. oktobra.

Ovi su susreti prvi put održani od 31. oktobra do 2. novembra prošle godine u Sarajevu, a okupili su mnoge filmske profesionalce i amatere iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i BiH.