Kultura
3

Prihod od ulaznica za Hair Show bit će doniran fondu za djecu oboljelu od leukemije

FENA
Manifestacija Theatar Hair Show (THS) otvorena je u Sarajevu, a u okviru segmenta nazvanog Grad ljepote posjetiteljima će u naredna tri dana usluge, po povoljnim cijenama, nuditi frizeri, kozmetičari, manikeri i drugi.

Na platou kod Narodnog pozorišta postavljeno je 30 šatora koji će do 19. maja raditi od 10 do 22 sata. Kupovinom ulaznice od 3 KM posjetitelji sebi mogu priuštiti neku od usluga kao što su šišanje, nadogradnja noktiju i šminkanje.

Šatore su, u okviru tog segmeta manifestacije, postavile i kozmetičke kuće u kojima nude proizvode po sniženim cijenama, a njihovi stručnjaci prigodne savjete.

Centralni događaj te manifestacije nazvan Hair Show bit će održan sutra u 19.30 sati u Bosanskom kulturnom centru, a predstavit će se 12 ekipa iz država širom svijeta.

Jedan od organizatora, Senad Šehić, kaže da će prihod od prodaje ulaznica biti doniran fondu za djecu oboljelu od leukemije, a taj projekt realizira se u suradnji s Udruženjem za djecu koja boluju od raka u FBiH. Prošle godine je za istu namjenu donirano 20.500 KM.

Za nedjelju je u BKC, u okviru THS-a, planiran seminar koji će voditi svjetski poznati frizer Patrick Cameron iz Velike Britanije.

Theatar Hair Show je kulturna i edukativna manifestacija nastala na inicijativu sarajevskih frizera, osnivača Udruženja Artistic Hairdresser Senada Šehića i Senada Čavdara, a po uzoru na londonski Alternative Hair Show.