Umjetnička galerija BiH
0

Prezentacija radova nastalih u okviru projekta 'All Inclusive'

FENA
U Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, 21. novembra bit će priređena izložba dizajnerskih prototipova i proizvoda nastalih na petodnevnoj radioniciu okviru projekta All Inclusive Sarajevo, održanoj na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu od 25. do 29. maja.

Proizvodi su plod saradnje osoba sa posebnim potrebama, profesionalnih dizajnera i zanatlijskih udruženja u BiH.

Proizvodi će biti prezentirani pod krovnim brendom 'dizajndobra' koji je zamišljen kao brend koji obuhvata sve proizvode dizajnirane u okviru projekta All Inclusive Sarajevo - kao garancija da proizvodi posjeduju određene standardne karakteristike te da su nastali i proizvedeni kao rezultat zajedničke kreacije profesionalnih dizajnera i zanatlija s umanjenim sposobnostima.

All Inclusive Sarajevo je projekt udruženja Kulturanti, i dio je Creative Collaboration Programme Britanskog savjeta u Bosni i Hercegovini. Projekt je ostvaren u suradnji između Centra Helen Hamlyn Kraljevske Akademije u Londonu i partnera u regionu - Libraga, Udruženja gluhih i nagluhih Kantona Sarajevo, Pismolika i Centra za samopouzdanje.

Ostali partneri projekta su Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Kantona Sarajevo i nezavisna ogranizacija Kulturni Front iz Beograda.

Jedna od osnovnih ideja projekta je uspostavljanje suradnje dizajnera iz Ujedinjenog Kraljevstva i jugoistočne Evrope s bosanskohercegovačkim organizacijama koje okupljaju i zapošljavaju osobe s umanjenim sposobnostima.

Projekt All Inclusive Sarajevo poziva sve zainteresirane organizacije na suradnju, bilo u obliku zanimanja za postojeće proizvode, bilo kroz poslovne dogovore o novim idejama i proizvodima.

Potencijalni poslovni partneri i posjetioci će na izložbi moći vidjeti rezultate.