Kultura
0

Press povodom sarajevske premijere "Hamleta"

NINA
Konferencija za novinare povodom sarajevske premijere predstave Williama Shakespearea “Hamlet”, u režiji Harisa Pašovića, održat će se u utorak, 13. septembra u 11 sati u Bijelom salonu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Producent predstave je Space Productions iz Sarajeva, a koproducenti Bosanski kulturni centar Tuzla, Britansko vijeće /Urbane kulture i Zagrebačko kazalište mladih.

Konferenciji će prisustvovati Haris Pašović, redatelj i producent, glumci i muzičari u predstavi kostimografkinje iz tria “Kao Pao Shu”, koproducenti: Dubravka Vrgoč, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, Mirjana Evtov, predstavnica Britanskog vijeća te Salko Bukvarević, direktor Bosanskog kulturnog centra Tuzla, zatim Gavrilo Grahovac, federalni ministar za kulturu i sport BiH, Jasmin Imamović, gradonačelnik grada Tuzla te Gorica Mojević, pomoćnik gradonačelnika grada Beograda.

Projekt Williama Shakespearea “Hamlet” u režiji Harisa Pašovića je najveća pozorišna koprodukcija u regiji i jedna od najvećih kulturnih regionalnih koprodukcija u posljednjih 20 godina.

Glumci predstave dolaze iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Slovenije, Francuske, Turske i Španije, saopćeno je iz Space Productionsa.