Narodno pozorište Sarajevo
2

Premijerno izvedena predstava "Kad bi ovo bio film"

FENA
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predstava "Kad bi ovo bio film...", na koju je prema tekstu Almira Imširevića rediteljski potpis stavio Dino Mustafić, premijerno je izvedena sinoć na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Izvrsnu glumačku izvedbu Miralema Zubčevića, kao i Ljiljane Dragutinović, Aleksandra Seksana, Aldina Omerovića, Jasne Žalice, Izudina Bajrovića i Ermina Sijamije publika je nagradila višeminutnim aplauzom.

Priča prati jednu običnu sarajevsku porodicu u vrijeme opsade, njihovu borbu za preživljavanje, pokazujući sve ožiljke koje je na njoj ostavio rat.

"Bilo je vrlo kreativno i inspirativno raditi s ovim autorskim timom po izvrsnom tekstu Almira Imširevića, i s ovakvim glumcima. Vrlo smo sretni svi večeras jer je publika prepoznala i prihvatila predstavu. Mislim da će ona biti voljena od sarajevske publike", kazao je Dino Mustafić novinarima nakon premijere.

Glumac Aleksandar Seksan navodi da je ekipa znala da će ovaj tekst uzdrmati ljude na neki najpozitivniji način, jer je tekst vrlo jednostavan i jako emotivan.

"Priča je to o običnim ljudima, o jednoj maloj, običnoj gradskoj porodici koja je načeta i razvaljena potpuno tim ratom, da se nikada više ne sastavi kako treba. Sama po sebi tema je bila takva da smo mogli očekivati emotivne reakcije kod publike", kazao je on nakon premijere.

Scenografiju predstave potpisuje Dragutin Broz, kostimografiju Blagoj Micevski, a muziku Damir Imamović.

Prva reprizna izvedba bit će održana večeras na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.