Kultura
0

Predstavnici medija gledali film "U zemlji krvi i meda"

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Predstavnici medija mogli su danas u sarajevskom kinu Meeting Point pogledati scenaristički i redateljski prvjenac Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda", koji će svoju gala premijeru zabilježiti večeras u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra).

U središtu ovog ostvarenja je ljubavna priča između Ajle i Danijela koja počinje u BiH prije rata, ali se prekida ratnim godinama. Njih dvoje se igrom sudbine sreću u logoru u kojem je Danijel srpski vojnik, a Ajla zatočenica.

Jolie je fokus filma stavila na emocije koje se prepliću kroz tri temeljna odnosa - muslimanske djevojke Ajle i srpskog vojnika Danijela, Ajle i njene sestre Lejle, te Danijela i njegovog oca Nebojše.

Glumačku ekipu filma čine Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Goran Kostić i Rade Šerbedžija, Ermin Bravo, Boris Ler, Jasna Ornela Bery, Ermin Sijamija i Branko Đurić.

Američki gledatelji u New Yorku i Los Angelesu film su u kinodistribuciji mogli pogledati od 23. decembra prošle godine, dok će se u kinima širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije početi prikazivati od 16. februara.

Film je prethodno u decembru prošle godine prikazan na posebnoj sedmodnevnoj projekciji u Multiplex Cinema Cityju, iako je njegova zvanična premijera zakazana za večeras u "Zetri".