Kultura
0

Predstavljeno dvojezično izdanje knjige "Dvojnost"

FENA
Novo dvojezično izdanje knjige "Dvojnost", autorskog dvojca Erola Čolakovića Šehića i Dare Sekulić predstavljeno je u ponedjeljak navečer u Klubu knjige u Sarajevu.

Radi se o knjizi koja sadrži fotografije Erola Čolakovića čija je osnovna tema žensko tijelo i 16 pjesama Dare Sekulić, prevedenih na engleski jezik. Fotografije predstavljaju ženu u raznim situacijama i raznim pozama, pokušavajući kroz fotografije i poeziju prikazati simboliku ženskog tijela.

Pjesnikinja Dara Sekulić kazala je FENI da je, kad je vidjela fotografije Erola Čolakovića, bila oduševljena činjenicom koliko mnogo podudarnosti ima između prelijepog tijela žene na njegovim fotografijama i njene poezije.

Dara Sekulić je od prvih pjesničkih radova, koji su nastajali još u srednjoj školi, imala preokupaciju baviti se ženama u poeziji. Kaže da je Erolu Čolakoviću poklonila ranije jednu od svojih knjiga koja se zove "Go pauk", koja sadrži ciklus pjesama "Male krivonoge kurve".

Na večerašnjem skupu pročitala je nekoliko pjesama iz knjige "Go pauk" koja je također objavljena u izdanju sarajevskog "Buybooka".