U organizaciji HKD "Napedak"
0

Predstavljena knjiga "Jazz roman" Krunoslava Šetke

FENA
U organizaciji HKD "Napredak" večeras je u klubu "Lira" u Sarajevu predstavljena knjiga "Jazz roman" autora Krunoslava Šetke.

Knjiga se bavi pitanjem globalizma i svevremenosti projiciranih na sadašnju zbilju i trenutak.

Promotori ovog djela Gradimir Gojer i Antun Lučić istakli su višeslojni talent mladog pisca kao i njegovu sklonost ka novitetima.

"S dolaskom Šetke u naš prozni diskurs ušao je pisac maksimalnog digniteta. On je prije svega učen pisac koji vrlo vješto koristi svojstva stilizacije u književnom izračaju", kazao je Gojer.

Iako je ovo prozno djelo Šetka završio još 2003., prve kritike nisu bile povoljne te je pisac na izdavanje čekao do danas.

"Roman nije pisan na uobičajen način već u jazz maniru koji odiše improvizacijom. Svaka stranica u ovom romanu je novi početak i odlikuje se ispresijecanom fabulom koja se ne može sagledati iz jednog kuta", kazao je autor.

Poseban izričaj mladog pisca u ovom djelu prvi je prepoznao pisac Dragan Šimović kojem je Šetka i posvetio "Jazz roman".

Izdavač knjige je HKD "Napredak".

Krunoslav Šetka rođen je 29. maja 1971. u Konjicu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na odsjeku za Kulturu i turizam u Zadru, a u Njemačkoj magistrirao Interkulturalnu komunikaciju i Europske studije.