SFF
0

Predstavljen srbijanski film "Jesen u mojoj ulici"

FENA
Prizor iz filma "Jesen u mojoj ulici"
Prizor iz filma "Jesen u mojoj ulici"
Srbijanski film "Jesen u mojoj ulici" mladog reditelja Miloša Pušića predstavljen je danas na press projekciji u Narodnom pozorištu kao treće ostvarenje Takmičarskog programa za igrani film 15. Sarajevo film festivala.

Priča je to o dvojici dvadesetogodišnjaka koji maštaju o prvom odlasku na more, ali je san neostvariv zbog nedostatka novca. Priča je to i o mladim ljudima u vremenu tranzicije te njihovoj svakodnevnici, ali i odlukama koje im mogu promijeniti živote.

Govoreći o svom debitantskom dugometražnom ostvarenju, reditelj Pušić je kazao na konferenciji za medije po završetku filma da je odlučio napraviti film o mladim ljudima kojima je inspiriran.

Istaknuo je da često razmišlja o odlukama koje mladi donose u određenim presudnim trenucima, koje im kasnije mogu odrediti živote.

"Imao sam potrebu da napravim film o mladim ljudima u Srbiji danas, onako kako ih ja vidim. Želio sam snimiti realistični film o mladima", kazao je reditelj.

Pušić je komentirao i srbijansku kinematografiju danas, naglašavajući da se iz dana u dan pojavljuju novi mladi autori sa svježim, drugačijim idejama. On je mišljenja da filmovi moraju ići u korak s vremenom.

Dobar rad s rediteljem i zadovoljstvo učešća u ovom filmskom projektu podcrtali su glumci Boris Isaković, Jasna Đuričić, Nikola Spasojević i Filip Đurić.

Film "Jesen u mojoj ulici" na zvaničnom je programu večeras u Narodnom pozorištu s početkom u 20.00 sati. Bit će to njegova međunarodna premijera.