Kreativni tim na djelu
0

Predstavljen plakat 13. Jazz Festa

Sarajevo-x.com
Nakon što je kreativni tim Communisa dizajnirao plakate 11. i 12. Jazz Festa, te prvog izdanja Xenophonije, isti tim predvođen dizajnerima Ajnom Zlatar i Goranom Lizdekom autor je i idejnog rješenja plakata i ostalih promotivnih materijala 13. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2009.

“Željeli smo i ove godine na adekvatan način likovno oblikovati ideju Jazz Festa, i publici prenijeti poruku ovog međunarodnog muzičkog festivala”, kaže Ajna Zlatar, kreativna direktorica Communisa.

Zvanični plakat 13. Jazz Festa promoviran je 9. oktobra u dvorani CDA kada je održan koncert trija portugalskog kontrabasiste Carlosa Bice. Ovaj je koncert najavio 13. izdanje festivala koji će se održati od trećeg do osmog novembra ove godine. Tom je prilikom osim plakata prezentiran i festivalski katalog čije likovno oblikovanje također potpisuje Communisov kreativni tim.

Više informacija o programu festivala možete naći na www.jazzfest.ba. Na istoj stranici možete i rezervirati ulaznice za sve festivalske koncerte.