Kultura
0

Predstavljen okvirni program "Mostarskog proljeća 2010."

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Umjetnički savjet "Mostarskog proljeća - Dana matice hrvatske" održao je dana u Mostaru konferenciju za novinare na kojoj je predstavio okvirni program 12. Mostarskog proljeća koje će početi 15. aprila i trajat će do 1. juna 2010. godine.

Tom prilikom prisutnima se obratio izvršni producent manifestacije Miljenko Puljić istakavši kako će Mostarsko proljeće otvoriti Sarajevska filharmonija pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja te da će isti dan biti otvorena i izložba Mersada Berbera.

Po Puljićevim riječima, na Mostarskom proljeću bit će upriličen niz koncerata, pozorišnih predstava, književnih i pjesničkih večeri, a nastupiti će i brojni gosti iz Republike Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Turske.

Na kraju manifestacije nastupit će Zagrebačka filharmonija.

Govoreći o načinu na koji se financira Mostarsko proljeće, Puljić je kazao kako se većina sredstava za održavanje manifestacije osigurava od donatora i sponzora, dodavši da su do sad pokrovitelji bili Federalno ministarstvo kulture i sporta i Republika Hrvatska.

Oni će i dalje pomagati ovu manifestaciju, ali će njihova sredstva zbog trenutne ekonomske situacije biti smanjena, kazao je Puljić.

On je dodao kako izvođači u Mostar dolaze po posebnim, a ne po komercijalnim uvjetima, te da svi gradovi koji sudjeluju u manifestaciji sufinansiraju dolazak svojih izvođača.