Kultura
2

Predstavljanje knjige o sarajevskim Indexima sutra u Zenici

Klix.ba
Tradicionalna kulturna manifestacija "Mjesec knjige" u Zenici sutra će biti nastavljena predstavljanjem dopunjenog i ilustriranog izdanja knjige ''Indexi: U inat godinama'' autora Josipa Dujmovića, koja je objavljena u okviru novopokrenute edicije "Zona muzike".

O njenom konceptu i sadržaju će, kao urednik edicije govoriti Haris Abdagić, a prvi naslov koji se pojavljuje u ''Zoni muzike'' je igrano-dokumentarna biografija u četiri čina o jednoj od najboljih grupa na Balkanu svih vremena, legendarnim sarajevskim Indexima.

Uz brojne dopunjene podatke i nova svjedočanstva vezana za stvaralaštvo Indexa, knjiga je obogaćena s blizu 150 autentičnih fotografija iz svih perioda djelovanja grupe, koje hronološki prate priču.

Ovo je jedina knjiga o kultnim Indexima i 40 godina njihove karijere, a gosti i učesnici sutrašnjeg predstavljanja u Zenici bit će Sinan Alimanović, Želimir Altarac Čičak, Miroslav Pilj, Neždad Fejzić, Josip Dujmović i Haris Abdagić.

Knjiga ''Indexi: U inat godinama'' bit će predstavljena u čitaonici zeničke Opće biblioteke, kao dio tradicionalne manifestacije "Mjesec knjige".