Kultura
4

Predstava za djecu "Vještice" u SARTR-u

FENA
Dječja predstava "Vještice", autorke Almire Drino bit će upriličena u subotu na dječjoj sceni Sarajevskog ratnog teatra "Sartrčići".

Predstava "Vještice" je nastala iz projekta "Bajke za djecu i odrasle" koji je inspirisan engleskim i francuskim slikovnicama "Vještica Winnie", najvećeg uspjeha engleske književnosti za djecu i "Kongres vještica", a koje su za bosanskohercegovačko tržište prevedene i objavljene u izdanju TDK Šahinpašić.

U 45 minuta trajanja ove interaktivne predstave glumci Maja Salkić, Amila Terzimehić, Ana-Mia Milić, Sead Pandur i Igor Skvarica, mališanima i odraslima u publici pokazuju kako se čitaju bajke u pozorištu i stvara novi svijet mašte s djecom.

Predstava je prilagođena djeci uzrasta do devet godina. Dječja predstava "Vještice" dobitnik je nagrade Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Children MESS, ovogodišnjem Festivala MESS.

Realizirana u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatarom, Francuskim kulturnim centarom "Andre Malraux" i Agencijom Diwan, režiju potpisuje ansambl, muziku Muharem Vojniković, a scenografiju Maja Cerić, saopćili su organizatori.