"Baščaršijske noći"
0

Predstava "Stilske vježbe" u Domu policije

Sarajevo-x.com
Festival "Baščaršijske noći" u subotu, 24. jula , u 20 sati, u Domu policije najavljuje predstavu “Stilske vježbe”, koju će izvesti legendarni glumci Pero Kvrgić i Lela Margetić.

Kvrgić i Margetić ovu duhovitu predstavu izvode već pune 42 godine, a nedavno je uvrštena i u Guinnesovu knjigu rekorda kao najduže izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

"Stilske vježbe" Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak reditelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu. 

"Stilske vježbe" fenomen su svjetskih razmjera.

Radi se o običnoj zgodi iz svakodnevnog života, koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. 

Mogli bismo reći da su "Stilske vježbe" upravo ono što se naziva – magijom pozorišta.

"

Stilske vježbe" jednako će oduševiti pasioniranu pozorišnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s pozorištem. Predstava je to za sve generacije, koja stvara pozorišnu publiku. 

Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. 
U "Stilskim vježbama" uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.