Kultura
0

Predstava "Opšta bolnica" u Kamernom teatru

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Uporedo s brojnim turnejama širom svijeta, od Kostarike, Kolumbije, Španije, Poljske, Češke, Austrije, Švedske, i intezivne regionalne saradnje s "Ateljeom 212" iz Beograda i "Gavellom" iz Zagreba, Kamerni teatar 55 njeguje i saradnju s bh. teatrima.

Tako je u utorak u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici publika dugotrajnim aplauzom nagradila glumce iz predstave "Bolesti porodice M.", koju je prema tekstu F. Paravidina režirala mlada Selma Spahić, a već u petak, 8. aprila, BNP dolazi u uzvratnu posjetu Kamernom teatru s predstavom "Opšta bolnica".

Riječ je o izvanrednoj ansambl predstavi koju je, prema drami savremenog bugarskog pisca Hriste Bojčeva, režirao Goran Bulajić. Bojčev je dobro poznat sarajevskoj publici jer je u Kamernom teatru 55 s velikim uspjehom postavljen njegov komad "Pukovnik ptica" u režiji Dine Mustafića.

U "Opštoj bolnici" igraju Robert Krajinović, Mugdim Avdagić, Predrag Jokanović, Adis Mehanović, Nusmir Muharemović, Snežana Marković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Uranela Agić, Ištvan Gabor i Lana Zablocki.