East West Centar
0

Predstava "Nora" u UNITIC-u

Sarajevo-x.com
Nakon same premijere predstava Henrika Ibsena "Nora" u režiji Harisa Pašovića i produkciji East West Centra pobudila je izuzetno veliko interesovanje. Publika će ponovo imati priliku da vidi ovu predstavu o savremenom mladom bračnom paru 6.3., 7.3., 8.3. i 9.3. 2009. u Amfiteatru UNITIC-a u 20 sati. Već je počela rezervacija karata na telefon 062 760 257.

"Nora" okuplja bh. umjetnike najsavremenijeg izraza i međunarodne reputacije. U predstavi igraju glumci EastWest-a koji su prošle godine dobili najbolje kritike u svjetskim medijima: Maja Izetbegović, Amar Selimović, Irma Alimanović i Maja Zećo. Prvi put na sceni pojavljuje se i djevojčica Nora Šahinpašić u ulozi Norine kćerke Eme. Zanimljivo je da u predstavi igraju i reditelj Haris Pašović i poznati bh. frizer Elvir Bajrić.

Autorski "dream-team" predstave Henrika Ibsena "Nora" u režiji Harisa Pašovića i produkciji EastWest-a sačinjavaju neki od najboljih bh. umjetnika: arhitekti Amir Vuk Zec i Lada Maglajlić, kostimografi Irma Saje i Vanja Ciraj (Kao Pao Shu), koreograf Mark Boldin, balet-majstor Belma Čečo, dizajneri Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek, kompozitor Brano Jakubović, a web-site www.eastwest.ba je dizajnirala Šejla Kamerić. Jedan od naših najvećih skulptora Enes Sivac za jedno sa mladom skulptorkom Majom Matažin kreirao je 12 metara dugu skulpturu "Totemi“ koja je dio scenografije. Peđa Kazazović je za "Noru“ dizajnirarao izuzetno zanimljiv video-art.

Izvršni producent predstave je Ismar Hadžiabdić, tehnički direktor Nihad Mahmutović, za svjetlo je zadužen Muamer Čaušević, za šminku Marina Bozanić, za garderobu Edina Bahtanović, ogranizator je Oliver Jović, a menadžer je Sanela Brčić.