Pozorište
0

Predstava "Ćeif" najbolja na festivalu u Novom Sadu

Sarajevo-x.com
Predstava "Ćeif“, koprodukcija Festivala MESS i Beogradskog dramskog pozorišta, čiji je autor Mirza Fehimović, a reditelj Egon Savin osvojila je još jednu u nizu nagrada.

Ovaj put predstava "Ćeif“ dobitnik je nagrade za najbolju predstavu u sklopu festivala Sterijino pozorje 2008. u Novom Sadu. Pored ove nagrade na Sterijinom pozorju Egon Savin osvojio je i nagradu za najbolju režiju, a Dušanka Stojanović za najbolju žensku ulogu. Inače, u maju mjesecu na 15. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava "Ćeif“ osvojila je nagradu za najbolju režiju, nagradu publike, dok je Dušanka Stojanović također dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Podsjetimo da je drama Mirza Fehimović "Ćeif“ izabrana kao najbolji tekst na Konkursu koji su prošle godine organizirali Festival MESS i Beogradsko dramsko pozorište. Premijera predstave održana je u sklopu Festivala MESS 2007, a potom je pred sarajevskom publikom igrana i u sklopu programa Modul Memorije 2008. Mnogi kritičari, kao i publika su mišljenja da je predstava "Ćeif“ jedan od najboljih poslijeratnih dramskih tekstova u našoj zemlji, javljaju iz press službe Festivala MESS