Kultura
0

Potpisivanje ugovora između SFF-a i programa Kultura za razvoj

FENA
Ceremonija potpisivanja ugovora između MDG-F programa Kultura za razvoj i Sarajevo film festivala, ukupne vrijednosti oko četrdeset hiljada KM, održat će se 4. maja u zgradi UNDP-a.

Na ceremoniji će se obratiti Yuri Afanasiev, rezidentni koordinator UN-a u BiH, Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH, i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala.

Putem saradnje sa Sarajevo film festivalom, MDG-F progam će finansirati produkciju jednog filma na temu Milenijskih razvojnih ciljeva. Film će se realizirati u okviru projekta Sarajevo grad filma.

Mladi autori će imati priliku upotrijebiti svoj kreativni izraz u cilju podizanja svijesti o značaju Milenijskih razvojnih ciljeva.

MDG-F program, pod nazivom 'Unapređenje kulturnog razmijevanja u Bosni i Hercegovini, podržat će i radionice u okviru Sarajevo Talent Campusa koje će se fokusirati na probleme koje zagovaraju Milenijski razvojni ciljevi.

Program pod nazivom Kultura za razvoj je trogodišnji program koji, u okviru partnerskog odnosa, provode tri organizacije Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini: UNDP, UNICEF i UNESCO, u saradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za kulturu i sport FBiH, Ministarstvom za obrazovanje i kulturu RS, kao i s drugim institucijama nadležnim na polju obrazovanja i kulture u državi. Program finansira španski Fond za postizanje Milenijskih razvojnih ciljeva (MDG-F) u sklopu tematskog okvira za kulturu i razvoj.