Kultura
0

Posljednje ovosezonsko igranje dječije predstave "Plump Bo-Bo, Zu"

Klix.ba
Predstava "Plumb BO-BO, ZU" ove sezone će posljednje igranje imati u nedjelju, 8. juna, u 11 i 17 sati.
Prva predstava za bebe u BiH, bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom. Tražeći način komuniciranja sa publikom koja još "ne govori" ova predstava se oslanja na sposobnosti teatra, kao žive umjetnosti, da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku. Predmeti koji se koriste u predstavi su ili jestivi ili napravljeni od materijala i bezbjedni su za dječije grickanje. Duhovita igra zvuka i pokreta, boje i oblika je pravi događaj i za svu teatarsku publiku. BO-BO simbolizira pokret, a ZU simbolizira zvuk, dva su klauna, koji se upuštaju u igru otkrivanja svijeta. "Plumb BO-BO, ZU" pomaže i odraslima da progovore jezikom djece. Nekad i ne znamo koliko toga nam najmlađi mogu reći na „svom jeziku“!

Predstava je rađena u koprodukciji Aparat teatra i Sarajevskog ratnog teatra SARTR, režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde Kurt, a uloge tumače Maja Zećo i Dušan Vranić. Nikad nije prerano početi sa edukacijom djece, osjećaj i potreba prema umjetnosti se razvija još dok je dijete u stomaku. Aparat teatar je mišljenja da konačno treba početi razvijati tu potrebu u našoj zemlji! Moto Aparat teatra jeste: Samo jednom se prvi put ide u pozorište! Zato nemojte propustiti ovu predstavu! Dođite u SARTR gdje vas čeka, ni manje ni više, nego naš prvi baby teatar!

Cijena ulaznice je 10 KM za roditelje, 5 KM za školarce, a za predškolski uzrast i bebe ulaz slobodan. Rezervacija na broj 033 664 070 ili na e-mail [email protected].