Kultura
27

Posljednje igranje "Tabu šeme" u Magacin Kabareu

Klix.ba
"Tabu šema", kabarea koji već tri sezone zabavlja publiku Magacin Kabarea, ove subote će se odigrati posljednji put na sceni u caffe clubu Gogo.

Mona Muratović, Ena Kurtalić, Maja Zećo i Admir Šehović će u subotu 10. maja u 22 sata pozdraviti publiku posljednjim igranjem erotskog trilera "Tabu šema". U režiji Emira Kapetanovića, ovaj kabare o strasti izveden je preko 30 puta na sceni Magacin Kabarea, ali i pred publikom u Zagrebu.

Mona Muratović, koja je od samog nastanka "Tabu šeme" u ulozi Lady Domine publiku vodila kroz zamršenu priču o strasti, povodom posljednjeg igranja je izjavila: "Tabu šema došla je upravo u trenu kada se niko nije dovoljno okuražio da raskrinka lažni moral na kojem počiva bh. društvo, a sredina je vapila za takvom predstavom. Ekipa Magacin Kabarea je hrabro, nemilosrdno i krajnje duhovito izanalizirala seksualne navike Bosanca i Hercegovaca. Ovaj kabare je samo jedan u nizu bisera Magacin Kabarea koji je snažno uticao na promjenu estetike kulturne scene cijele BiH. Meni je svaki put bilo zadovoljstvo igrati Tabu šemu koja u ove tri godine igranja niti malo nije izgubila na svojoj aktuelnosti. Što se mene tiče, ona je klasik i nedostajat će mi zadovoljstvo igranja, a vjerujem da ćemo i publici nedostajati".

Predstava na koju se ne dolazi sa suprugom, zabilježila je odličan uspjeh i veliku gledanost, a mnogi gledaoci su je pogledali i nekoliko puta, te je preporučili kao nezaobilaznu zabavu u Sarajevu.

"Tokom dvije godine koliko sam dio kabarea 'Tabu šema' imali smo mnoštvo zabavnih i posebnih trenutaka koji sigurno ne bi bili takvi bez vjerne publike koja je skupa s nama stvarala dio vesele i nezaboravne atmosfere. Obzirom da je ovo posljednje igranje od srca bi se zahvalila našoj publici na ukazanom povjerenju i podršci, kao i kolegama koji su učestvovali u stvaranju legendarne 'Tabu šeme'", izjavila je Maja Zećo, jedna od glumica "Tabu šeme" koja se glumačkoj ekipi priključila u prošloj sezoni.

Repertoar Magacin Kabarea za mjesec maj objavljen je na web stranici www.magacinkabare.com, a s obzirom da će ovo biti posljednja šansa pogledati neke od proslavljenih predstava Magacin Kabarea, bilo bi dobro da se blagovremeno rezervišu mjesta na broj telefona 066 935 337 ili na mail [email protected] ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.