Kultura
37

Posljednja igranja predstava Magacin Kabarea

Klix.ba
Vrijeme je da se zatvore vrata, a Magacin Kabare ih zatvara posljednjim igranjima poznatih predstava koje su u protekle tri godine zabavljale publiku u Sarajevu, a i šire.

Tabu šema za početak mjeseca maja i Šejtan (na kanafi) za kraj, posljednji put će se odigrati na sceni u caffe clubu Gogo. Sa preko 30 igranja na sceni Magacin Kabarea ovi kabarei o seksu i sujevjerju predstavljeni su publici i u Zagrebu, Banjoj Luci i Bihaću. Glumačka ekipa u sastavu Mona Muratović, Ena Kurtalić, Maja Zećo i Admir Šehović će se u subotu 10. maja pozdraviti sa predstavom i posljednji put zagrebati ispod površine i ogoliti tabue našeg društva jedinstvenim kabareom o strasti. Za kraj maja Moamer Kasumović, Mona Muratović, Maja Zećo i Aldin Tucić također će posljednji put ugostiti Šejtana i to onog posebnog, na kanafi.

Povodom posljednjih igranja, režiser obje predstave i umjetnički direktor Magacin Kabarea, Emir Kapetanović, je izjavio: "Nakon vrlo uspješnih izvedbi Šejtana na kanafi i Tabu šeme pred publikom u raznim gradovima BiH i regije, drago mi je da oba kabarea završavaju svoje igranje tamo gdje su počeli, na sceni caffe cluba Gogo. Bilo je jako zabavno posmatrati reakcije publike i žao mi je zbog onih koji nisu bili u prilici da ih pogledaju, ali mišljenja sam da treba stati kada je najbolje".

Repertoar Magacin Kabarea za mjesec maj objavljen je na web stranici www.magacinkabare.com, a s obzirom da će ovo biti posljednja šansa pogledati neke od proslavljenih predstava Magacin Kabarea, bilo bi dobro da se blagovremeno rezervišu mjesta.

Ovog četvrtka u 21 sat Rabija Šuvalić ponovo dolazi na kulturu u Magacin Kabare i poziva da joj se pridružite. S obzirom da je broj mjesta ograničen potrebno je izvršiti rezervacije na broj telefona 066 935 337 ili na mail [email protected] ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.