NPSA
0

"Ponoćna igra" na festivalu "Grad teatar" u Budvi

FENA
Predstava Male scene En Face Narodnog pozorišta Sarajevo "Ponoćna igra", autora Dubravka Jelačića Bužimskog, a u režiji Gradimira Gojera, uvrštena je u ovogodišnji Dramski program na festivalu "Grad teatar" u Budvi.

Kako je danas saopćila Pres služba Narodnog pozorišta Sarajevo, radi se o jednom od najpoznatijih ljetnih festivala u regionu.

Predstava u kojoj su protagonisti Mediha Musliović i Izudin Bajrović od 13. do 15. jula gostovat će u Budvi i na taj način predstavljati teatarsko stvaralaštvo Narodnog pozorišta Sarajevo i BiH.

Scenograf i kostimograf predstave je Vanja Popović, a autor muzike Đelo Jusić

"Poslije uspjeha naših predstava na festivalima 'Dani satire' u Zagrebu, Festival bosanskohercegovačke drame u Zenici i Pozorišne igre BiH u Jajcu, očekujem da na prestižnom ljetnom festivalu polučimo novi ozbiljan teatarski uspjeh, pogotovo što se ova predstava približava svom pedesetom izvođenju u Budvi", kazao je Gojer.

Dodao je da će ova predstava biti izvedena po 46. put u Budvi.

"Predstavom smo uspjeli postići dva iznimna efekta: oživjeli prostor Male scene En Face, te ostvarili primjeren broj gostovanja po Bosni i Hercegovini i regionu", kaže Gojer.