Škola glume u Prijedoru
0

Položili prvi ispit na pozorišnim daskama

SRNA
Nova klasa prijedorske ljetne škole glume sinoć se u Pozorištu Prijedor premijerno predstavila ovdašnjoj publici komadom "Pozorišna čarolija".

Završna predstava sastojala se od monologa Čehova, Dobrice Ćosića, Branka Ćopića, Paola Koelja, Gogolja i Šekspira, stihova Desanke Maksimović, pantomime, te scena iz Komedije del arte i iz Nušićevog Pokojnika, Ožalošćene porodice i Narodnog poslanika.

Drugu generaciju ljetne škole glume, koju je u protekla dva mjeseca pohađalo 12 polaznika, uglavnom srednjoškolaca, i ove je godine vodio mladi prijedorski akademski glumac Dean Batoz.

Batoz je rekao da je zadovljan prikazanim, da mu je u radu sa mladima pomoglo prošlogodišnje iskustvo i da će se ponovo prihvatiti istog posla.

"Ne bojim se za podmaladak Pozorišta Prijedor, a i ovi mladi ljudi dobiće priliku da početkom iduće godine naprave svoju predstavu kao što je to slučaj i sa prošlogodišnjom generacijom", rekao je Batoz novinarima u Prijedoru.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš istakao je da škola glume približava ovaj zanat mladim naraštajima i možda neke od njih podstkne da studiraju glumu i jednog se dana vrate igrati u Pozorištu Prijedor kao profesionalci.

"Ona ujedno edukuje mlade generacije i stvara buduću pozorišnu publiku", kazao je Baroš.

Predstavi je prethodilo veče poezije gdje su stihove Mike Antića, Alekse Šantića, Jovana Dučića, Miloša Crnjanskog i Desanke Maksimović govorili polaznici prošlogodišnje ljetne škole glume okupljeni u Omladinski dramski studio "Živko Desnica".