Kultura
0

Pokrenut internet portal revije Svjetlo riječi

FENA
Publikacija Franjevačkog međunarodnog centra (FMC) Svjetlo riječi danas je službeno pokrenula istoimeni internetski portal.

Cilj portala je svakodnevno prenositi najvažnije vijesti iz područja vjere, društva i kulture.

Te teme su koncept revije Svjetlo riječi punih 30 godina i na toj matrici će biti nastavljen u elektronskoj formi i pokrenuti portal, saopćeno je iz Svjetla riječi.

Ovome, za franjevačku zajednicu u BiH značajnom događaju, osim uposlenika i ravnatelja FMC-a Svjetlo riječi fra Janka Ćure prisustvovali su članovi uredničkog vijeća FMC-a fra Drago Bojić, fra Lovro Gavran, fra Davor Dominović i fra Marijan Karaula, te članovi uprave Provincije fra Ivo Orlovac, fra Jozo Marinčić i fra Joso Oršolić.

Nakon pozdrava i dobrodošlice ravnatelja FMC-a fra Janka Ćure, provincijal fra Lovro Gavran službeno je proglasio portal otvorenim za javnost.

On je kazao da će putem novog sredstva komuniciranja franjevačka zajednica u BiH moći biti u stalnom kontaktu sa svim zainteresiranim ljudima dobre volje diljem svijeta, uz mogućnost da brzo i kvalitetno izmijeni informacije u prostoru koji nije ograničen kao u printanim medijima, tako da će svako moći objavljivati svoje priloge i davati doprinos miru i dobru na bh. prostorima.

Provincijal je pritom posebno naglasio da u medijskom prostoru franjevačkog centra "niko nikoga neće moći vrijeđati, niti će moći objavljivati priloge neprimjerenog sadržaja".

Portal možete posjetiti ovdje.