Kultura
0

Poklanjamo ulaznice za predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo

Klix.ba
Portal Klix.ba i Narodno pozorište Sarajeva nagrađuju čitatelje i ljubitelje teatra ulaznicama za predstave "Ero s onoga svijeta", "Jedan čovjek dva šefa" i "Ženidba".

U utorak, 17. februara 2015. godine sa početkom u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena komična opera "Ero s onoga svijeta". Dirigent opere je Robert Homen, dok obnovu režije potpisuje Gordan Simić. U predstavi učestvuju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo. Komična opera "Ero s onoga svijeta" bit će izvedena uz pratnju Sarajevske filharominije.

U srijedu 18. februara 2015. godine sa početkom u 19:30 sati na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo bit će postavljena predstava "Jedan čovjek dva šefa", rađena prema motivima komedije "Sluga dvaju gospodara" Carla Goldonija.

U subotu, 21. februara 2015. godine sa početkom u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena komedija "Žendiba", rađena prema tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, a u režiji Petra Večeka.

Sve što trebate uraditi je poslati ime, prezime i broj telefona na mail [email protected] s naznakom za koju predstavu želite ulaznicu.

Dobitnici ulaznica su Elvedina Ademović, Enisa Softić, Azra Biogradlić, Elma Hajdarević i Edina Branković.