"Dan otvorenih vrata"
0

Pokazni čas španskog jezika u Sarajevu

FENA
Ambasada Španije u BiH i Centro de Estudios Hispanicos - CEH (Centar za španske studije) organizovali su u subotu u Sarajevu "Dan otvorenih vrata CEH-a" kada je održan pokazni čas iz španskog jezika.

"S obzirom na to da u ponedjeljak počinje kurs španskog jezika, danas smo po drugi put organizovali dan koji smo rezevisali za one koji žele da uče španski", kazala je za Fenu izvršna direktorica CEH-a Alma Imamović.

Ona je istakla da je još rano, ali da je posjećenost izuzetno velika.

Organizovan je i cjelodnevni program koji traje do 19 sati. U okviru njega bit će besplatno testiranje znanja iz španskog jezika za one koji već pomalo govore španski, a zatim predviđen je i čas španskog jezika za početnike.

Kako je kazala Imamović, u poslijepodnevnim satima organizovat će prikazivanje španskog filma Pedra Almodovara "Visoke potpetice".

Prisutni učesnici "Dana otvorenih vrata" danas su se mogli prijaviti na kurs.

Centar radi po evropskom standardu za učenje stranih jezika. Prema tom standardu postoji šest kurseva koji polaznik treba završiti da bi govorio španski.

"Polaznik već nakon prvog kursa može da se sporazumijeva u svakodnevnim aktivnostima", kazala je Imamović.

CEH, osim kurseva španskog jezika, nudi i razne radionice, kulturne manifestacije, te videoforum koji će se od oktobra održavati svake subote. Na videoforumu bit će prikazana velika španska filmska ostvarenja.