Spektakl u Zetri
0

VIDEO / Pogledajte trailer za predstavu "Evropa danas"

Sarajevo-x.com
East West Centar je po prvi put objavio dinamičnu videonajavu za predstavu Evropa Danas u režiji Harisa Pašovića. Autor videodizajna i montaže je Goran Lončarević (Goc) iz studija Source Productions, a njegov rad je prema riječima East Westa u trideset sekundi na kreativan način uspio obuhvatiti nevjerojatno veliki broj ideja obrađenih u predstavi.

Nakon ogromnog uspjeha u Sloveniji i izvrsnih kritika u medijima, East West Centar dovodi spektakl Miroslava Krleže "Evropa danas" u režiji Harisa Pašovića pred sarajevsku publiku 28.4.2011. u Olimpijsku dvoranu Zetra. Zbog velikog interesovanja igraće se dvije predstave i to u 19:00 i 21:00 sati.

U predstavi "Evropa danas" igraju Miki Manojlović, po mnogima najveći balkanski glumac ikad, koji Krležinu misao pretvara u život i Edward Clug, nova evropska koreografska zvijezda i višestruko nagrađivani internacionalni plesač.

U predstavi uživo svira 16 kompozicija slovenački kultni avangardni bend “Laibach”, evropski klasik, te jedna od najkontroverznijih muzičkih grupa sa ex-jugoslovenskih prostora i inspiracija svjetski poznatim bendovima kao što je Rammstein.

Za informacije o rezervaciji karata nazovite (+387) 62/760-257.

Europe Today from Bruno Bizutage on Vimeo.