Kultura
0

Pogledajte trailer za film "Snowpiercer" u kojem glumi Adnan Hasković

Piše: N. J.
Objavljen je trailer za film "Snowpiercer" u kojem sa oskarovkom Tildom Swinton glumi bh. glumac Adnan Hasković.

Režiju potpisuje južnokorejski reditelj Joon-ho Bong, a u ovom holivudsko-južnokorejskom spektaklu pojavljuju se i druge zvijezde, poput Chrisa Ewansa, Johna Hurta, Eda Harrisa, Jamiea Bella, Evena Bremnera i Octavije Spencer. Premijera filma tek će uslijediti u ovoj godini.

Bh. glumac u ovom SF filmu nastalom po istoimenom stripu tumači ulogu Franca Mlađeg, egzekutora vojske kojom rukovodi Mason, a koju igra Swinton. Radnja filma dešava se u postapokaliptičnom svijetu, nakon svjetskog rata koji je opustošio planetu koja je sada potpuno pokrivena snijegom. Jedini način za preživljavanje onih koji su uspjeli izaći živi iz kataklizme je da se ukrcaju na tzv. snježni voz u kojem bogati i siromašni imaju dijametralno različite uvjete, a onda se ta dva svijeta počnu sudarati...

Inače, Hasković je ulogu dobio posredstvom agencije Zona na velikom evropskom kastingu i jedan je od malobrojnih s naših prostora koji su imali šansu zaigrati u žanru SF trilera. Nakon filma “Venuto al mondo”, ovaj film predstavlja novi međunarodni projekt i uspjeh Adnana Haskovića.