Sutra u Zvorniku
0

Počinje "Zvorničko kulturno ljeto 2009"

SRNA
Koncertima Tanje Moderato i grupe "Crvena jabuka" sutra će u Zvorniku početi tradicionalna manifestacija "Zvorničko kulturno ljeto", koja će trajati do 8. avgusta.

Iz Organizacionog odbora ove manifestacije najavljeno je da će na otvorenoj pozornici Gradske plaže biće održano nekoliko koncerata, promocija knjiga, raznih predstava i drugih kulturnih sadržaja.

U okviru "Zvorničkog kulturnog ljeta" biće promovisana edicija "Riznica srpske duhovnosti", autora Mile Pajića uz pratnju orkestra i etno grupe "Riznice", kao i monodrama "Titov tajni dnevnik", glumca Milenka Pavlova.

Posebnim programom biće obilježena gradska slava opštine, 8. avgust - Sveta Petka Trnova, zaštitnica grada Zvornika.

Predsjednik Organizacionog odbora Dušica Savić rekla je novinarima da je ovogodišnji program skromniji u odnosu na prethodnu godinu, s obzirom na mjere štednje, koje je, zbog svjetske ekonomske krize, donijela lokalna skupština.

"I pored toga, publika, koja je navikla na ovu, devetu po redu, manifestaciju, neće biti uskraćena za kvalitetne kulturne sadržaje, koji su na ovogodišnjem repertoaru", rekla je Savićeva.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministartvo trgovine i turizma Republike Srpske, a organizator opština Zvornik.