Sarajevo
0

Počinje ljetni festival knjige

FENA
Otvaranje Summer Book Festa u organizaciji IKD University Press d.o.o. i Biblioteka grada Sarajeva održat će se večeras na Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović.

Suorganizatori Festivala su TKD Šahinpašić i Općina Stari Grad, a projekt je podržala Fondacija za izdavaštvo/ nakladništvo FBiH.

Ovogodišnji Fest ima bogatu ponudu, a s obzirom na najavljeni dolazak brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva ni posjeta neće izostati. To je ujedno i prilika da se domaći ali i strani izdavači i biblioteke, arhivi i muzeji, predstave široj javnosti svojim izdanjima (knjige, časopisi, autori), projektima i sl.

Bit će organizirana i prva "Ljetna književna pozornica" koja je još jedno obilježje Festivala knjige i na kojoj će se odvijati svi važniji događaji od 18 do 22 sata.

Pozornica će trajati od 18. do 24. augusta. Do sada su svoja predstavljanja najavili izdavači/izdavačke kuće i biblioteke iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Za prvo večer najavljena je promocija knjige prof. dr Dževada Karahasana: "Izvještaji iz tamnog vilajeta", kao i predstavljanje izdavačke kuće "Dobra knjiga" koja je objavila ovu vrijednu zbirku pripovijesti.