Narodno pozorište RS
0

Počinje 81. pozorišna sezona

SRNA
U Narodnom pozorištu Republike Srpske (RS) 81. pozorišna sezona počeće praizvedbom predstave "Moj brat" Nebojše Bradića, čime će biti obilježeno i 80 godina od osnivanja banjalučkog pozorišta i 100. godišnjica rođenja Meše Selimovića.

Upravnik Narodnog pozorišta RS Rade Simović rekao je danas novinarima u Banjoj Luci da su pripreme na predstavi "Moj brat", čija će praizvedba biti održana 18. oktobra, u punom jeku.

"Prije predstave u pozorišnom izložbenom salonu bit će otvorena dokumentarna izložba o Meši Selimoviću i promovisan časopis za kulturu 'Književna Krajina' u kome će u cjelosti biti objavljena Bradićeva drama 'Moj brat'", najavio je Simović.

Bradić je rekao da predložak za dramu "Moj brat" ima svojevrsno izvorište u djelu Meše Selimovića i dodao da je tekst ove drame sa zadovoljstvom i vjerom povjerio glumačkom ansamblu i Narodnom pozorištu RS u Banjoj Luci.

Reditelj predstave Milan Karadžić ocijenio je da dosadašnji rad sa glumačkim ansamblom obećava da će "Moj brat" biti predstava koja će se rado gledati i koju će publika sigurno prihvatiti.

Ista očekivanja izrazio je i kompozitor Zoran Erić, jedan od, kako je rekao, opremača predstave, koja uz sjajan tekst, privlačnu fabulu i dobro izvođenje predstavlja repertoarsko osvježenje u Narodnom pozorištu RS.

O ulogama u drami "Moja brat" govorili su i glumci Narodnog pozorišta RS i nosioci glavnih rola Nikolina Jelisavac i Željko Stjepanović.