Kultura
0

Početak distribucije filma "Kad porastem biću kengur"

NINA
Od 23. septembra na redovni repertoar sarajevskog kina UNITIC stiže urbana urnebesna komedija "Kad porastem biću kengur".

U pitanju je novo rediteljsko ostvarenje mladog beogradskog autora Radivoja Andrića koji se u posljednjih nekoliko godina proslavio kultnim ostvarenjima „Tri palme za dvije bitange i ribicu“ i „Munje“, koji ponovo jedinstvenim spojem uličnog humora, sjajne muzike i odlične glume prikazuje borbu za život onih običnih, jednostavnih ljudi. U filmu koji je oduševio publiku 10. SFF-a i osvojio treće mjesto na njenoj top listi najboljih ostvarenja naslovne uloge nosi mlada i vrlo talentovana generacija beogradskih glumaca koju predvode Boris Milivojević, Gordan Kičić, Nikola Vujović, Marija Karan, a tu su i redovni Andrićevi izvođači Sergej Trifunović, Nikola Guričko, Nebojša Glogovac i Zoran Cvijanović.

Film ”Kad porastem biću kengur” sastoji se iz tri isprepletene priče čija je radnja smještena na Voždovcu. U prvoj priči, voždovački "urođenik" Braca pokušava "zbariti" Iris, manekenku iz centra grada. U drugoj priči, Šomi i Duje se klade na pobjedu engleskog nogometnog kluba "Ipstvič", u kome brani njihov školski drug. U trećoj priči, Avaks i Hibrid provode dan u gluvarenju na krovu nebodera u očekivanju da se nešto desi.

Film govori o mladim ljudima koji su se nekako iznenada našli zatečeni na granici kada mladost prestaje, a ništa nisu uradili u svom životu. Svoju svakodnevicu ispunjavaju sporednim stvarima, a kad pokušavaju unijeti promjene u svoje živote, čine to na pogrešan način.

Od 14.oktobra na repertoar kina u Federaciji stiže i jedan od pobjednika 10.SFF-a, film hrvatskog autora Arsena Ostojića „Ta divna splitska noć”.