Sarajevo grad filma
0

Počelo snimanje filma "Frigidance"

Sarajevo-x.com
Sa snimanja filma
Sa snimanja filma
Snimanje trećeg kratkog igranog filma, projekta Sarajevo grad filma 2010, počelo je u srijedu 14. aprila u Sarajevu. Riječ je o filmu pod radnim naslovom Frigidance, albanskog reditelja Kelmenda Karunija i bh. scenariste Dženana Medanovića.

Karuni i Medanović su bili učesnici 3. Sarajevo Talent Campusa - programa Sarajevo Film Festivala koji je namijenjen mladim filmskim profesionalcima i naprednim studentima završnih godina studija filma iz Jugoistočne Evrope.

Uloge u filmu "Frigidan" cepripale su Ivani Popović iz Srbije, te Aleni Džebo Hećo i Ivanu Koromanu iz BiH.

Snimanje filma "Frigidance" će biti završeno u četvrtak 15. aprila, a već 16. aprila počinje snimanje i posljednjeg ostvarenja ovogodišnjeg projekta Sarajevo grad filma. Riječ je o filmu pod radnim naslovom "The Ticket Collector", reditelja i scenariste Catalina Musata iz Rumunije.

U protekle dvije sedmice završeno je snimanje filmova: "Reverse", mladog grčkog reditelja Georgea Grigorakisa i "Smart girsl", rediteljica i scenaristica Hane Jušić i Sonje Tarokić iz Hrvatske.

Svečana premijera filmova biće upriličena u sklopu 16. Sarajevo Film Festivala.

Projekat Sarajevo grad filma i ove godine će biti realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Fonda za kinematografiju Federacije BiH, a glavni partner projekta kao i prošle godine je Atlantic Grupa.