Kultura
0

Pobjednici Kids Festivala bit će ambasadori na jedan dan

FENA
Osoblje Kids Festivala proglasilo je učenicu 7. razreda Osnovne škole "Osman Nuri Hadžić" Hatidžu Alihodžić i učenika 8. razreda Osnovne škole "Vladislav Škarić" Marka Topića iz Sarajeva za najbolje volontere Kids Festivala koji je održan od 8.-15. juna.

Njihova nagrada je da jedan dan u mjesecu septembru provedu s britanskim ambasadorom u BiH Matthewom Rycroftom kao "mali ambasadori" te zajedno s Rycroftom prisustvuju svim njegovim dnevnim aktivnostima i diplomatskim sastancima.

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft i ove godine je posjetio sarajevski Kids Festival i družio se s djecom BiH. On je na Dan djece s posebnim potrebama koji je održan 12. juna boravio na štandu Ambasade Velike Britanije gdje su za djecu i posjetitelje Festivala bile organizirane raznovrsne igre i zabavno-edukativne aktivnosti.

Poseban ugođaj na štandu činila je živa muzička izvedba ansambla Regimente kraljevskog zrakoplovstva koji su doputovali iz Velike Britanije kako bi održali nekoliko nastupa u Sarajevu, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.