Od 7. februara do 21. marta
28

FOTO / Plesna grupa Coincinade otvara festival "Sarajevska zima"

Anadolija
Međunarodni festival "Sarajevska zima 2013" počinje u četvrtak 7. februara nastupom plesne grupe Coincinade iz Mađarske, koja će u dvorani Bosanskog kulturnog centra izvesti "San ljetne noći" Williama Shakespearea.
Ibrahim Spahić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ibrahim Spahić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na današnjoj konferenciji za novinare u Bosanskom kulturnom centru, direktor festivala Ibrahim Spahić predstavio je program otvaranja ovogodišnje manifestacije.

"Ovo je jedno veliko i čudesno susretanje umjetnika koji dolaze od generacije koja se sprema da izađe na pozorišnu scenu, do generacije koja čeprka po svakodnevnici pretvarajući je u djelo koje integrira ljude. Dakle, od autenticnog nastajanja do reciklaže, koja opet postaje djelo", kazao je Spahić.

On je naveo i novost na festivalu od ove godine, a radi se o formiranju žirija, koji će činiti novinari, i koji će imati priliku da glasaju za sve događaje tokom festivala.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Konferenciji za novinare prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora BKC-a Rijad Herić, studentica Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva Staša Dukić, organizatorica Muzej marketa Svjetlana Hadžirović, te izlagač na Muzej marketu Saša Tomašević.

Međunarodni festival Sarajevo "Sarajevska zima 2013" bit će održan od 7. februara do 21. marta 2013. godine, a okupit će brojne umjetnike iz cijeloga svijeta.