Kultura
40

Pisali ste dnevnik u ratu? Donesite ga u muzej

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Da li ste u ratu pisali dnevnik? Sjećate li se zašto ste to činili? Sjećate li se svog osjećaja da radite nešto važno, da dokumentirate vlastiti doživljaj svijeta? Vjerovatno mislite kako danas nikoga ne zanima o čemu ste razmišljali u periodu 1992.-1995. Možda mislite da vaše pisanje nije vrijedno pokazivati i objavljivati jer niste pisac niti javna ličnost? Varate se.

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Spomeničkim kompleksom Tunel D-B objavio je javni poziv za prikupljanje ratnih dnevnika građanki i građana BiH iz perioda 1992.-1995.

Molimo sve zainteresirane da iz ličnih arhiva dostave Muzeju svoje ratne dnevnike ili dnevnike svojih bližnjih, stoji u pozivu.

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH poziva vas da doprinesete formiranju muzejske zbirke "Ratni dnevnici".

"Obavezujemo se da će vaša autentična svjedočenja, bez obzira na to koliko se vama čine ličnima i nevažnima, ukoliko se odlučite na saradnju s nama, postati dio kulturne baštine naše zemlje. Vaši će zapisi biti na sigurnom i služit će kao muzejska građa. Pomozite nam da priče običnih ljudi otrgnemo od zaborava. Pronađite svoje zapise iz rata – podijelite ovaj poziv sa prijateljima – javite nam ako znate za interesantno pisano svjedočenje ratne svakodnevnice", poručuju iz Muzeja.

Posjetite njihove službene prostorije svakoga radnog dana od 10 do 14 sati.

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine nalazi se u Sime Milutinovića Sarajlije 7 u Sarajevu, a možete ih i nazvati svakog radnog dana od 9 do 14 sati na +387 (0) 33 201 861.

Ostavite komentar na web stranici www.mkpubih.ba ili im pišite na Facebooku.