Kultura
7

PEN Centar BiH pokreće tribinu "Književni most"

FENA
PEN Centar Bosne i Hercegovine, u suradnji s Međunarodnom PEN organizacijom, pokrenut će u martu ove godine internacionalnu promotivno-dijalošku tribinu pod nazivom "Književni most".

Riječ je o projektu kojim će PEN Centar BiH objediniti različite promotivno-dijaloške aktivnosti u kontinuirani forum, s fokusom na umjetničke tokove u BiH i šire, a posebno će ustrajati na jačanju regionalne suradnje i dijalogu usmjerenom na brisanje (ne)vidljivih granica.

Cilj je da kroz programe "Književnog mosta" javnosti približiti različite glasove, promišljanja i stavove, te promovirati zajedničke vrijednosti u savremenoj književnosti i umjetnosti regiona i šire.

Upravni odbor PEN Centra BiH imenovao je Programski savjet tribine u sastavu predsjednica Ljubica Ostojić, te članovi Sulejman Bosto, Ahmed Burić, Ferida Duraković, Fadila Nura Haver i Andrea Lešić.

Urednica "Književnog mosta" je Fadila Nura Haver. Tribina će biti održavana u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Programi u martu i aprilu bavit će se temama "Stoljeće nestalih" po romanu Ivana Lovrenovića, "Kome treba kazalište/pozorište/teatar?" po teatrološkoj studiji Darka Lukića, te "Umjetnost u podijeljenim gradovima", saopćeno je iz PEN Centra BiH.