Narodno pozorište Tuzla
0

Otvoreni Tuzlanski pozorišni dani

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Devetnaeste "Tuzlanske pozorišne dane" večeras je otvorila predstava “Igrajući žrtvu”, koju je režirala Saša Broz po tekst braće Vladimira i Olega Presnjakova.

Inače, premijera predstave “Igrajući žrtvu” upriličena je prošlog petka u Narodnom pozorištu Tuzla. Riječ je o predstavi koja govori o aktuelnoj temi - tranziciji našeg društva, ali koja obiluje crnim humorom. Glavna uloga je povjerena Nedimu Malkočeviću, a pored njega u predstavi igraju Alisa Brkić, Remira Osmanović, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Nikolina Baškarad, Edis Žilić, Midhat Kušljugić i Ivana Perkunić.

Manifestacija će biti otvorena do 29. septembra, a ljubitelji pozorišta imat će priliku da odgledaju predstave: “Nora, Nora”, “Elling”, “Znaš li zviždati, Johana?”, “Mrzim istinu”, “Bio je lijep i sunčan dan, “Šokica”, “U traganju za bojom kestena”, “Enciklopedija izgubljenog vremena”, “Ružni”, “Jedan čovjek, dvojica gazdi” i “Državni lopov”, a jedna predstava bit će namijenjena za djecu u izvedbi glumaca iz Virovitice.

Tuzlanskoj pozorišnoj publici predstavit će se glumci iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Crne Gore.