Kultura
0

Otvoreni Osmi susreti Banjalučana "Vezeni most"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Koncertnoj dvorani Kulturnog centar Banski dvor sinoć su otvoreni Osmi susreti Banjalučana "Vezeni most 2011.".

Manifestacija, u organizaciji Zajednice udruženja građana Banje Luke, počela je simbolično pjesmom "Moja Banja Luka", a prije svečanog otvaranja upriličena je i izložba fotografija autora Enesa Zahića.

I ove godine su predviđene brojne kulturne i sportske aktivnosti, promocije knjiga te turniri u malom fudbalu, košarci, odbojci na pijesku i šahu.

U okviru "Vezenog mosta 2011.", 13. jula u Vijećnici Banskog dvora predviđen je forum na temu "Implementacija revidirane strategije BiH za provođenje aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Istoga dana, za najmlađe će u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić" biti održan igrokaz "Vesela družina", u izvođenju Dječijeg studija glume "Roda", dok je za večernje sate planirana manifestacija u znak sjećanja na prof. dr. Nerkeza Smajlagića, na kojoj će govoriti Muhamed Filipović.

U petak, prije završne večeri, planirano je održavanje tradicionalne tribine predstavnika sugrađana iz dijaspore i povratnika s gradskim vlastima o temi "Status banjalučke dijaspore u razvojnom procesu grada".