Kultura
5

Otvorene 96. Šantićeve večeri poezije

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U atriju Vladičanskog dvora u Mostaru u utorak navečer otvoreno je 96. izdanje "Šantićevih večeri poezije".

U sljedećih šest dana, organizatori Srpsko prosvjetno i kulturno društva "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničkog društva ''Gusle'' Mostar priredili su bogat program.

Predsjednik SPKUD ''Gusle'' Radislav Tubić kazao je kako teška vremena u kojima živimo ne smiju obeshrabriti kulturne radnike.

Zadaća svih nas je, dodao je Tubić, održati bar neku razinu kulture u Mostaru i ostaviti to naraštajima koji dolaze.

Na svečanosti otvaranja nastupila je filmska, pozorišna i televizijska glumica Vesna Čipčić i Udruženje pjevača operne muzike "Figaro".

Program se nastavlja u srijedu, 16. septembra, u 19 sati, kada će u atriju Vladičanskog dvora u Mostaru, Vesna Čipčić izvesti monodramu "Oscar i mama Rose".

Knjiga "Hronologija života Alekse Šantića", autora Šemsudina Zlatka Serdarevića, bit će predstavljena u četvrtak, 19. rujna, u 19 sati, također u Vladičanskom dvoru.

U petak, 20. septembra, u Gradskoj galeriji u Nevesinju održat će se poetsko veče "Druga Šantićeva kuća", u saradnji sa SPKD "Prosvjeta" OO Nevesinje.

U subotu, 19. septembra, u atriju Vladičanskog dvora u Mostaru, na redu je program "Večer s Vesnom Kapor", s početkom u 19 sati, a posljednjeg dana, 20. septembra, na istom mjestu učenici Koledža ujedinjenog svijeta Mostar izvest će poetsko-muzičko-scenski program "Sa Šantićem oko svijeta".