Sarajevo
0

Otvorena scena Obala ponovo počinje s radom

Sarajevo-x.com
Izvedbom predstave "Super žaba spašava Tokio" u režiji Emira Kapetanovića, studenta treće godine Odsjeka za režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, 7. novembra 2009. godine u 20 sati počet će sa radom Otvorena scena Obala.

Nakon višegodišnje pauze Otvorena scena Obala vraća se sa idejom da postane neovisna scena, koja će služiti afirmaciji mladih umjetnika. Cilj Otvorene scene Obala je promocija radova studenata sa sva tri odsjeka (režija, gluma, dramaturgija), pružajući im na taj način priliku da svoje ideje prezentiraju široj publici. S obzirom na ograničen broj mjesta, ulaznice za predstavu moguće je preuzeti u Studentskoj službi Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Ulaznice za predstave su besplatne.

Otvorena scena Obala će u narednom periodu prikazivati filmove, organizovati izložbe, te javna čitanja drama studenata sa Odsjeka za dramaturgiju.

Predstava ”Super žaba spašava Tokio” je tridesetominutna predstava, koja je nastala kao ispitni zadatak na drugoj godini studija pod mentorstvom profesora Pjera Žalice i asistenta Elmira Jukića. Predstava preispituje odgovornost pojednica prema društvu i pritom ukazujući na potrebu za preuzimanjem dijela odgovornosti.